mar 11

Hele byen gjør seg klar til festival!

Hele byen gjør seg klar i dobbel forstand – både som utøvere og som publikum. Aldri før har det vært mobilisert så mange kulturutøvere i sving på en gang i Ski. Nå har arrangørene gleden av å presentere noen av hovedpunktene i programmet.

Kulturskolene i Ski
I disse dager arbeider lærere og til sammen ca. 1100 elever iherdig ved kulturskolene Ballettskolen i Ski, Marianne Mørks Barne- og Ungdomsteater, Kråkstad Jazz og Kontra kulturskole. Ballettskolen lager den spektakulære forstillingen Manesjen som er spesialprodusert i anledning sirkusteltet. Kontra skal forbereder en konsert med stort orkester og kor med over 100 elever på scenen. Teaterskolen setter opp klassikeren Karius og Baktus og den helt nye, lekne og humoristiske forestillingen Ut i Verden?. Kråkstad Jazz skal ha flere konserter, bl. a. med kvartetten Høylytt og deres lærer Gunnar Halle sammen med en av Norges fremste baritonsaxofonister, Jon Pål Inderberg.

Internasjonal dag
Ski har mange nasjonaliteter og SKIrkus har gått sammen med flyktningetjenesten i kommunen og skolen Follo Kompetansesenter og lager internasjonal dag i Ski den første helgen i festivalen, søndag 29. mai. Her vil det bli mat fra alle kulturene som er representert i Ski, bl.a. Syria, Eritrea, Palestina, Pakistan, Kurdistan, Somalia og Sudan og flotte folkekulturinnslag i det store teltet.

Summer in the city!
Ski Rockteater er endelig tilbake i manesjen og inviterer til musikalsk sommerfest! Lørdag 11. juni fyller de teltet med de beste av de beste låtene fra de siste 11 showene. Gled dere til en hitparade av de sjeldne!

Follofestivalen
Fritidssenteret Kjeller’n står bak Follofestivalen som dette året vil arrangeres lørdag den 4. juni som en del av SKIrkusparaplyen. Dette blir en begivenhetsrik dag med aktiviteter for store og små, bl.a. hoppeslott, ansiktsmaling og underholdning fra en utescene. Dagen avsluttes med kveldskonsert i teltet med artister som Morgan Sulele, Innertier og Robin & Bugge. I tillegg vil det være lokale artister som Emelie Anne Hollow og Spectaz.

Frivillighetens dag
Ski har et rikt organisasjonsliv hvor barn og unge gis et innholdsrikt og variert fritidstilbud og der mange foreldre legger ned adskillig med dugnadstimer. Fritidssenteret Kjeller’n har tatt initiativ til å lage en egen dag der alle organisasjoner og lag inviteres til å vise frem sine beste og mest spektakulære aktiviteter for publikum. Dette blir en dag der alle møter alle med pinnebrød, balltriksing, karatespark og sykling på bakhjulet. Interesserte kan gå inn på SKIrkus sin nettside og melde seg på.

Ski Storband med Heidi Gjermundsen Broch
Denne gangen er det sangerinnen Heidi Gjermundsen Broch som gjester Ski storband sin faste storbandcaféserie i Rådhusteatrets foajeé. Hun er sist kjent fra sin hederlige innsats i Stjernekamp i NRK høsten 2015.

Musikkens dag
Ski Musikkråd med sine musikalske venner inviterer til hagefest i parken på Waldemarhøy i Ski. Det skal spilles og synges levende musikk gjennom hele dagen og kvelden med Ski sine mange kor, korps storband, skolekorps og spellemannslag.

Ung scene
SKIrkus inviterer alle kulturskoler i regionen, sal og scene- faget ved ungdomsskolene og Musikk, Dans og Drama ved videregående til å stille med smågrupper som kan presenteres i det lille teltet på Ung Scene. Har får elevene en anledning til å sette sammen sine egne innslag og vise seg frem på konsert sammen med andre elever fra regionen. Interesserte kan gå inn på SKIrkus sin nettside og melde seg på. Denne delen av programmet slippes i april.

Gjøglere, sjonglører, akrobater og sirkusskole
Den siste helgen, 18. og 19. juni, vil det komme gjøglere, sjonglører, akrobater og sirkusskole til byen. Her blir det mulig for små og store og gjøre alt man har drømt om av sirkusaktiviteter under kyndig veiledning av en egen sirkusskole!

Yrende folkeliv
Torget vil bygges om til en kulturoase med uteservering og ulike stands med matsalg.

Festforestilling på åpningsdagen 27. mai
Det blir storstilt festforestilling i det store teltet fredag 27. mai. Her presenteres hele Skis kulturliv i sin fulle bredde og høyde i en skreddersydd forestilling med mange overraskelser. Dette blir en forestilling der alle som var der sier: ”glad jeg var der!”.

Nytt programslipp over påske
SKIrkusarrangørene har flere arrangementer på trappene og vil ha et nytt programslipp over påske. Da er det særlig alle småarrangementene og ung scene konsertene som står for tur. Hvis det er organisasjoner og lag som har arrangementer de gjerne vil ha registrert som en del av festivalen er det bare å ta kontakt via SKIrkus sine hjemmesider. Her vil forslagene bli veid og målt.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Ballettskolen i Ski, Carine Prigel Jordahl, 99539660
Kråkstad Jazz, Thorstein Granly, 90600540
Kontra Kulturskole, Kjersti Sandvik, 95207923
Marianne Mørks Barne- og ungdomsteater, 92060629
Ski Rockteater, Rolf Kristensen, 90627706
Kjeller’n Fritidssenter, Stein Nøsting, 41601477
Ski musikkråd, Thomas Myrhaug, 97053262
Flyktningetjenesten, Assad Shayda, 90720845
Ski Rådhusteater, Håvard Refsdal, 91876083
SKIrkus, Thorstein Granly, 90600540